Almere Natuur

Dé blog over de Almeerse natuur

Snoek in het zonnetje, Almeerse Big-5 boven water

Een reactie plaatsen

Heerlijk, het zonnetje schijnt na dagenlang regen en mist. Gelukkig mag ik als ecoloog af en toe naar buiten en dat plan ik natuurlijk het liefst met lekker weer. Bij gemeentelijke werkzaamheden in het groen moet met een Flora- en faunacheck bekeken worden hoe deze werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden met respect voor beschermde planten en dieren. Een Flora- en faunacheck van een houten brug brengt ook minder leuke kanten mee, want ook de onderzijde van het brugdek moeten worden gecheckt op aanwezige nesten van boerenzwaluwen. Jammer genoeg is dit ook een favoriete plek voor spinnen. Gelukkig heb ik geen fobie, maar al die spinrag in mijn haren…

Er waren meer mensen blij met het zonnetje en dachten even lekker naar buiten te gaan. Ik fietste langs het water terug naar het stadhuis en zag drie jongens staan vissen. De hengel boog sterk door. Het was direct duidelijk, daar zat een flinke vis aan. Natuurlijk kneep ik in de remmen en bleef even staan kijken. Er kwam een prachtige grote snoek aan kant. Hij werd keurig opgemeten, 88 cm! Ze waren erg enthousiast, zulke grote snoeken vang je niet vaak. Ik was nog net op tijd voor een foto.

In het gemeentelijk Waterplan heeft biodiversiteit een prominente rol gekregen. Om duidelijk te maken waar het dan om gaat zijn vijf iconische soorten benoemd: onze Big Five. De Big Five bestaat uit rietorchis, grote zilverreiger, bever, ijsvogel en ook de zojuist gevangen snoek. Gelukkig is de snoek, na de foto weer netjes en gezond in de vaart terug gezet.

Annemiek Eggenhuizen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s