Almere Natuur

Dé blog over de Almeerse natuur

Zwanenlezing

Een reactie plaatsen

zwaanHet was misschien/hopelijk de laatste volledig-digitale presentatie, afgelopen woensdag bij de Vogelwacht Flevoland. Op 26 januari, daags na de door het kabinet aangekondigde versoepelingen mocht ik namelijk thuis vanachter de laptop mijn knobbelzwanen-boek presenteren. De lezing was al veel eerder aangekondigd en op zulke korte termijn bleek een (deels) fysieke bijeenkomst niet te realiseren.

De Knobbelzwaan verscheen eind vorig jaar. Niet veel later ging in Nederland de boel op slot. Boekpresentaties, lezingen, het viel allemaal daardoor in het water. Jammer, want de knobbelzwaan is mij door het schrijven van het boek nog meer onder de huid gekropen.  De misverstanden in de Nederlandse vogelkundige boeken, de mythes en sagen, de omgang van de mens met de zwaan, het is allemaal zo interessant dat ik er wel een avond mee kan vullen.

En dan, eindelijk, 26 januari de (digitale) première. Enkele tientallen geïnteresseerden – vogelwacht-leden en niet-leden – schakelden in om het verhaal van de zwaan (en de verhalen in het verhaal) te horen. Gezien de vele vragen tijdens de lezing, viel het in goede aarde. De lezing is opgenomen, en zal te zijner tijd wel terug te zoeken zijn.

Maar het is ook mogelijk om mij voor een avond te “boeken”. Dan kan ik desgewenst het boek ook signeren. Zie de pagina met lezingen voor nadere gegevens.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s